Transportul în comun are soluție!

6

Vreau să vă prezint mai jos propunerile mele pentru schimbarea RADICALĂ în bine a transportului public din Săcele, o schimbare de care vor beneficia toți săcelenii ce folosesc mijloacele de transport în comun.

M-am hotărât să vin cu această propunere deoarece starea actuală a transportului public din Săcele este de neacceptat pentru anul 2020: este murdar, este nesigur, este lent, este înghesuit.

Este neschimbat de ani buni și este exact așa cum NU ar trebui să fie! 

Ca persoană care a făcut ani de zile naveta Săcele-Brașov știu ce trebuie schimbat! Chiar dacă acum am mașina mea personală, nu pot uita că și eu m-am înghesuit în autobuze, și mie mi-a fost frig în ele sau chiar și eu am fost agresat fizic acolo.

Inainte de propunere vreau să vă spun care este principiul de la care am plecat în întocmirea acesteia: În 2020, oamenii trebuie să aibă posibilitatea de a alege! Indiferent de dorință, de grabă, de puterea financiară, oamenii au dreptul să aleagă!

Această posibilitate de a alege în acest moment nu există pentru săceleni! Dacă ai mașina ta personală bine, dacă nu, trebuie să iei autobuzul. Iar dacă trebuie să iei autobuzul pentru a merge la muncă, la școală sau la plimbare … există o singură opțiune! Autobuzele actuale și linia actuală de transport!

Aici vreau eu să schimbăm ceva!

Aici intervine punctual propunerea mea! În loc de o singură linie de transport, să avem 3. Da, ați citit bine: 3 (TREI)! 

Și dezvolt mai jos:

În primul rând aș dori să menționez că linia actuală rămâne intactă pe traseul prezent, cu autobuzele actuale care vor circula după programul normal! Să o numim Linia 1 – Principală

A doua linie va funcționa tot sub coordonarea regiei de transport (RAGCPS), dar traseul este ușor diferit. Această linie pe care o vom numi Linia 2 – Expres ( Traseul albastru pe harta) va funcționa pe structura vechilor stații din Săcele. Pentru cei mai tineri, dar nu numai pentru ei, prezint traseul mai jos!

Linia 2 – Expres porneste din Brașov ( Poenelor ) – Carrefour – Dârste – Baciu – Turcheș – Cernatu – Doina – Electroprecizia (unde întoarce în zona Cantinei Electroprecizia și reia traseul către Brașov)

Fotografia are caracter de exemplu!

Cred că deja ați observat diferența și motivul pentru care propun aceasta linie Expres. Va fi mult mai rapidă, timpul necesar unei călătorii Electroprecizia – Brașov va fi de aproximativ 15-17 minute!

Traseul Expres va fi deservit de autobuze mai mici (foto sus), cu 2 uși, pretabile pentru o linie rapidă. Neavând traseu până la Garaj, aceste autobuze vor fi mai aerisite și mai curate, fiind o opțiune pentru cei ce doresc să aibă de unde alege în ce autobuz să urce!

harta trafic sacele 2

A treia linie are un traseu exterior orașului nostru, mergând pe ocolitoare! Traseul Roșu pe harta de mai sus!

Porneste din Brașov – Carrefour – Dârste – Stație Str. Timiș (de aici continuă pe ocolitoare) – Stație Str. Ciucas – Stație Movilei – Stație Stefan cel Mare – Stație Doina la Rouleau Guichard ( la francez ) – Electroprecizia ( stație de întoarcere ).

Avantajele sunt evidente din nou: o linie rapidă, mai curată și mai sigură pentru călători, realizată tot cu autobuze mici, cu 2 sau 3 uși.

O linie ce facilitează dezvoltarea zonei ocolitoarei, oferind un plus orașului nostru. Este o linie rapidă (expres), timpul necesar fiind tot de 15-17 minute!

Pentru a o pune în practică este necesară finalizarea strazii Florilor dintre ocolitoare (Strada Campului) și Cartierul Electroprecizia, modernizare intersectie cu strada Campului (un giratoriu) și realizarea în capăt a unei zone cu stație și peron.

Haideți să recapitulăm:

 • Linia 1 – Principală – este actuala linie de transport și rămâne neschimbată!
 • Linia 2 – Expres – functionează în vechiile stații, doar până în Electroprecizia cu autobuze mici!
 • Linia 3 – Exterior (Ocolitoare) – Pornește din Electroprecizia, merge pe ocolitoare până în Brașov!

Aceste propuneri vor transforma masiv transportul de persoane din Săcele, îl vor moderniza, îl vor face acceptabil pentru anul 2020 și cel mai important le va oferi o opțiune, o alegere săcelenilor ce merg cu autobul la școala, la muncă sau la plimbare!

Nu este greu de pus în aplicare, din contră este foarte ușor, dacă există voința politică și administrativă! 

Dacă ar fi decizia mea, eu așa aș face!

Iar dacă mă veți vota primar așa va fi!

Share.

About Author

6 comentarii

 1. Pingback: Turism, Sport și Agrement

 2. Pentru 3 linii, poate ar trebui lungite traseele până în interiorul municipiului Brașov. Probabil nu mai acceptă RATBv, dar dacă ar accepta, aș face asta. Mai ales și cursa de noapte la o oră. Ce deservește? Risipa de combustibil?

  Dacă întoarce în cartierul Electroprecizia, să nu credeți că vor fi mai curate! Lumea se mai urcă cu un animal, mai vin și alții cu paraziți, și acelea se vor umple de purici și căpușe ca actualele unde nu scapi de pureci nici iarna! Face oare cineva dezinsecție în ele? EU NU CRED!

  Mențiunea 3: de ce pe același drum principal? E ca și cum va fi linia 6 care va întoarce la Saturn și linia 6B care va întoarce la Poienelor.

  Așa că, dacă linia 1 rămâne așa, celelalte două trebuie să aibă alte trasee. Unul propus este diferit, cel de al doilea nu este.

  S-ar putea face ceva de la Gârcini pe ocolitoare, s-ar putea poate utiliza și strada Martin Luther. Poate ar fi bune mai multe linii, dar 3 poate sunt prea multe și mai ales unele care întorc tot la Poienelor.

  • Buna ziua! Sigur ca principala preocupare este deschiderea unui nou traseu care sa deserveasca si o alta zona a orasului (pe ocolitoare). Poate care sa ajunga mult mai departe in Brasov, spre gara sau spre Livada Postei. Multumesc de feedback. Apreciez!

 3. Pingback: 25 de milioane de euro de la Compania Apa Brașov pentru Săcele!

 4. ANTAL Iuliu on

  O idee excelenta pentru viitorul transport in comun, cu un amendament. De ce nu poate exista o linie de autobuz la pret dublu, normal, care să circule până în Livada Poștei, cum era când eram eu copil, prin anii 60. Stiu ca primarul municipiului Brașov nu este de acord, dar tinand cont de zona mitropolitană s- ar putea încerca o negociere. Si daca e vorba de promisiuni va mai sugerez eu una: realizarea (asfaltarea) acceselor in curți pe strada Unirii, cere au fost uitate, desi la asfaltarea străzii urmau să fie realizate în anul următor și au trecut vreo 10. Acestea fiind zise, va doresc succes in alegeri!

  • Buna ziua! Am receptionat mesajul dvs. Orice se poate daca exista dorinta si efort. Am notat propunerea cu accesul in curti pe Unirii.

Leave A Reply